Loading...
 

 

FYSIURGISK MASSAGE

Fysiurgisk massage har været kendt siden begyndelsen af 1800-tallet og er baseret på et grundigt kendskab til hvordan kroppen er bygget op.
Massørens uddannelse består bl.a. af grundlæggende fysiologi, anatomi og sygdomslære.

Fysiurgisk massage kan mærkes i musklerne som et fast tryk og en "god" smerte - lige før det gør ondt. Og så gør det fantastisk godt bagefter. Resultatet er en varm og energifyldt fornemmelse i kroppen - det føles som om kroppen "passer bedre".
Massagen består grundlæggende af dybe strøg som primært bearbejder de store muskelgrupper, sener og ledkapsler. Den vil dog også påvirke de underliggende muskler, blodomløb, bindevæv, nerver og lymfecirkulationen - alt efter hvor dybt og hvor længe massøren bliver ved.

 

Fysiurgisk massage føles meget fysisk, du kan mærke hver muskel

- også der hvor du ikke troede at der var nogen. Du får en livgivende og dyb massage af muskler og sener som får skuldrene til at falde ned, og kroppen føles som en velsmurt, sammenhængende organisme.

En fysiurgisk massør kan ikke stille en egentlig diagnose, men massøren kan finde frem til dit problem - f.eks. infiltrationer i musklerne - og så behandle dem. En god massør vil altid bede dig opsøge en specialist hvis hun/han vurderer, at der skal mere end massage til for at hjælpe dig.

 

Massage har følgende effekt

  • Kroppen føles afspændt
  • Åndedrættet bliver dybere
  • Smerter og ømhed aftager
  • Du sover bedre
  • Træthedsfølelsen i kroppen reduceres
  • Musklerne bliver blødere og arbejder bedre
  • Du har mere overskud
  • Du er ikke så nærtagende

Musklerne bliver mere smidige, dit kredsløb og dit immunforsvar stimuleres og massagen hjælper kroppen til at rense affaldsstoffer ud. Det øger musklernes evne til at arbejde, så du bevæger dig friere og nemmere.

Godt for alle med ømhed/smerter i kroppen - f.eks. hovedpine, skulder-nakke-smerter, knæproblemer, lændesmerter, musearme eller løbeben.

Træner du meget, kan fysiurgisk massage holde musklerne smidige og hjælpe dem med at udskille affaldsstoffer.